طلایینیک:دوری ازتقوای سیاسی،سبب بازیهای غیراخلاقی
دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی تاکید کرد: اتکا به توانمندی نخبگان سیاسی- البته به شرط حفظ پیوستگی با جامعه و مردم- در شاخصهای رشد و توسعه، تعالی ایجاد خواهد کرد.
رضا طلایی نیک در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه هنوز جایگاه اجتماعی و تعامل نظاممند با نخبگان در کشور نهادینه نشده است، خاطرنشان کرد : نخبگان سیاسی باید در نظام تعاملی با تصمیمسازان و تصمیمگیرندگان امور جامعه و کشور قرار بگیرند و کمتوجهی به نخبگان را میتوان از چالشهای واقعی در کشور و جامعه قلمداد کرد.
دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی با بیان این که با اتکا به توانمندی نخبگان سیاسی البته به شرط حفظ پیوستگی با جامعه و مردم در شاخصهای رشد و توسعه تعالی ایجاد خواهند شد، تصریح کرد: از الزامات توسعه و پیشرفت و نهادینه شدن ارزشهایی مانند عدالت و فرهنگ اخلاقی، تعامل منظم و اثربخش بین نخبگان و نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر کشور است.
طلایی نیک افزود: با توجه به این که از تاکیدات جدی و مکرر رهبر انقلاب در سالهای اخیر، تعامل با نخبگان به ویژه در بین مسوولان و نهادهای کشور بوده است و از آن جا که بخش قابل توجهی از نخبگان در شبکهی ارتباطی مسوولان اجرایی و سیاسی قرار ندارند، باید گفت که گسست ارتباطی بین نخبگان و مسوولان یا بین نخبگان و مردم موجب اتلاف فرصتهای توسعه و تحمیل هزینههای غیرمنطقی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بر کشور خواهد شد.
وی با تاکید بر این که با تخصصیتر شدن امور جامعه و ابعاد توسعه باید نقش و جایگاه نخبگان از یک سو و تعامل بین مردم و نخبگان از سوی دیگر جدی گرفته شود، نخبگان را از سرمایههای معنوی و اجتماعی و از نیروهای اصلی پیشرفت دانست و افزود: میزان اتکا به افکار و ایدههای نخبگان از شاخصهای مهم در کارآمدی مدیریت و توسعه ملی است، با این حال بخش قابل توجهی از نخبگان به علت افراط و تفریطهای سیاسی و نگرشهای تنگنظرانه در داخل و القای بدبینیها از خارج کشور مورد بیاعتنایی قرار گرفتهاند.
طلایی نیک تقابل بین نخبگان و مسوولان، همچنین مردم و نخبگان را از راهبردهای دشمنان کشور با هدف بازدارندگی سرعت توسعه صیانت از سرمایههای ملی دانست و گفت: برای فائق آمدن بر گسست بین نخبگان و نهادهای اجرایی تصمیمگیری، همچنین مقابله با راهبرد دشمنان در این راستا باید تعامل جدی با نخبگان در بین مسوولان و گروههای مرجع اولویت داده شود.
وی با بیان این که یکی از مهمترین گروههای مرجع در افکار عمومی و بین مردم در عرصهی سیاسی نخبگان هستند اظهار کرد: با توجه به این که در اکثر انتخاباتها از نخبگان و چهرهها به عنوان نمادهای مرجع در جلب آرای مردم استفاده میشود، نخبگان در ارتقای کمی و کیفی مشارکت سیاسی – اجتماعی نقش بیبدیلی دارند .
دبیر کل حزب توسعه و عدالت اسلامی پیوستگی و ارتباط نخبگان با مردم را از الزامات تاثیرگذاری و نقشآفرینی این قشر در جامعه و کشور دانست و گفت: یکی از آسیبهای جامعه نخبگان دورشدن از مردم و کمتوجهی به واقعیتها و سیاستزدگی است. نخبگان سیاسی باید با سازمانیافتگی در احزاب و تشکلهای کارآمد و فرایندهای سیاسی تاثیرگذاری مضاعف داشته باشند.
طلایی نیک در ادامه درباره نگاه افکار عمومی به مسوولان کشور گفت: وجود شخصیتهای محبوب ، فداکار ، کارآمد و مردمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب تحول مثبت در نگاه مردم به مسوولان شدند.
این نماینده مجلس هفتم گفت: در پرتو شخصیت کاریزماتیک امام خمینی (ره) و سایر شخصیتهای انقلاب و نظام به ویژه در دهه اول انقلاب نگاه مثبت به مسوولان در کشور ارتقا یافته است.
دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی در ادامه ضرورت صیانت از این نگاه مثبت مردم را مورد توجه قرار داد و گفت: صیانت از نگاه مثبت مردم به مسوولان به هنجارها و عملکردهای کارگزاران کشور و شخصیتهای سیاسی وابسته است و مهمترین چالش در استمرار این نگاه تقویت ارزشهای اخلاقی ، مدیریتی و کارآمدی در میان مسوولان است.
طلایی نیک در ادامه تخریب را یکی از عوامل سلب اعتماد مردم از مسوولان و نخبگان سیاسی دانست و گفت: تخریبهای سیاسی و غیراخلاقی موجب خدشه دارشدن روابط مردم و مسوولان خواهد شد و با توجه به پوشش مستقیم یا غیرمستقیم حمایتی برخی دستاندرکاران نسبت به جریانهای تخریبی، مسوولان مرتبط با این جریانها باید پاسخگوی چنین مواردی باشند.
وی در پایان تقویت ارزشهای اخلاقی و تقوای سیاسی در بین مسوولان را کاهشدهنده حمایتهای مستقیم و حاشیهای از جریانهای تخریبی عنوان و اظهارکرد: دوری از مردممداری و تقوای سیاسی به بازیهای غیراخلاقی و انحرافی منجر خواهد شد.